Jouw werkplek inrichten

Het inrichten van je eigen werkplek, hoeft niet moeilijk te zijn 

Een werkplek voor ieder doel 

Een eigen werkplek inrichten zorgt voor gebruikersgemak en zorgt ervoor dat je efficiënt kunt werken. Je weet precies waar alles ligt, hebt alles zo neergezet dat het je niet in de weg staat en hebt alles ingesteld zodat je comfortabel kunt werken. Zo kun jij je bezig houden met je werk zonder last te krijgen van nek-, hoofd- of rugklachten. Waar je op moet letten bij het inrichten van je werkplek, leggen we je graag uit. 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Voorkom rug- en gezondheidsklachten met ergonomie 

Aan het einde van een werkdag wil je niet opstaan met last van je nek of rug. Een muisarm ontwikkelen, doe je liever ook niet. Toch gebeurt het nog te vaak dat we niet op de juiste manier aan het werk gaan. Het voorkomen van rug-, nek-, hoofd- en andere gezondheidsklachten begint met het zitten op ergonomische bureaustoelen wanneer je aan het werk bent.
Deze stoelen voldoen aan de Arbo-voorschriften en bevorderen je zitpositie. Zo zijn de rug- en zitdelen te verstellen, net als de armleggers en de zithoogte van de stoel. Ook moet de stoel stevig staan en draaibaar zijn. Het menselijk lichaam is er eigenlijk helemaal niet op gebouwd om lange periodes te zitten, helemaal niet wanneer je dit ook nog eens in de verkeerde houding doet.
Ergonomische stoelen bevorderen de zithouding zodat de rugwervel in een goede positie staat. Daarnaast zijn je armen en benen met een hoek van 90 graden goed ondersteund en kun je de stoel zo hoog zetten dat je ogen gelijk staan met de bovenkant van je computerscherm. 

 

Zorg voor niet teveel afleiding op je thuiswerkplek

Een bureau dat vol staat met kleurrijke pennen, stapels papier, tassen en andere voorwerpen kan enorm afleiden. Hierdoor wordt je aandacht onbewust door voorwerpen van je huidige taak getrokken. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van accessoires voor op kantoor. Of je nu thuiswerkt niet, een geordende werkplek zorgt ervoor dat je efficiënter te werk kunt gaan.
Organisers en laderuimte zijn daarom je grootste vriend op kantoor. Hierin kun je voorwerpen opbergen die je niet direct nodig hebt bij de taak die je op dat moment uitvoert. Zo kun jij je focus volledig op je werk leggen en nodige papieren en gadgets erbij pakken wanneer deze ook echt nodig zijn. Dit zorgt er ook voor dat er minder op je bureaublad ligt, waardoor je gemakkelijker en vaker schoon kunt maken. Dat heeft namelijk een positief mentaal effect, wat je efficiëntie ook beïnvloed.

Zorg voor goede akoestische items op jouw werkplek

Slechte akoestiek op kantoor kan de kwaliteit van je werk met 30% verlagen. Natuurlijk hoort een beetje geluid erbij, sommige mensen werken bijvoorbeeld beter met wat achtergrond geluid, of dat nu muziek is of het geluid van een mail die wordt getypt. Echter kan echo ervoor zorgen dat er te veel geluid door een ruimte wordt gedragen, wat storend kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je kantoormeubelen zo plaatst dat een werkplek niet te veel geluid door de ruimte kan dragen. Daarnaast kunnen akoestische wanden gebruikt worden op een werkplek, deze vangen geluid op. Hierdoor word je minder lastiggevallen door het geluid van anderen en val je anderen ook niet lastig met het geluid dat jij produceert.

We helpen je graag

We helpen je graag te vinden wat je nodig hebt. Nu, morgen, volgende week en volgend jaar. Neem gerust contact op met Bart of Rob.