Circulair kantoormeubilair

Circulair en uit voorraad leverbaar. BUUR doet het!

Waarom circulaire meubels zo hard nodig zijn

BUUR meubelen kiest voor circulair kantoormeubilair. Het productieproces (grondstoffen winnen en vervoeren, productie en assemblage) van reguliere kantoormeubels ziet er anders uit dan het productieproces circulaire kantoormeubels. Wist jij dat het productieproces van reguliere kantoormeubels niet altijd even fair en zuinig gaat? Hier komt veel CO₂ vrij en helaas worden er vaak producten en grondstoffen weggegooid die een tweede leven verdienen. Bij BUUR weten we dat dit anders kan. Wij doen er dan ook alles aan om onze kantoormeubelen zo efficiënt, duurzaam en eerlijk mogelijk te ontwikkelen.

Van afval naar circulaire kantoormeubelen

BUUR meubelen streeft naar een gezonde toekomst voor mens en milieu. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in circulair en duurzaam kantoormeubilair. Dat betekent dat we onze producten maken met duurzame grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan restproducten. Veel mensen denken dat hun oude spullen alleen goed zijn voor de container, maar niets is minder waar. Gebruikte spullen kunnen – met de juiste zorg – getransformeerd worden in de mooiste producten. Denk bijvoorbeeld aan staal. Deze grondstof laat zich erg goed recyclen, omdat het – zo goed als – oneindig hergebruikt kan worden.

We richten projecten zo divers & circulair mogelijk in!

Ook gebruiken wij houten producten om onze circulaire kantoormeubelen te creëren, omdat dit een ontzettend duurzaam materiaal is. Hout kan op een duurzame manier geproduceerd worden. Door de veelzijdigheid en biologische afbreekbaarheid van de stof, is het mogelijk om hout meerdere keren te recyclen. Toch wordt afvalhout in productieprocessen vaak weggegooid. Dit vinden wij bij BUUR natuurlijk erg zonde. Daarom hergebruiken wij het hout als brandstof om duurzame energie op te wekken. Dit proces willen we zo duurzaam en efficiënt mogelijk laten verlopen? Hoe we dat doen? Door onder andere onze productieketens zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Samen met alle zusterbedrijven binnen de Fair Furniture Group doen we er alles aan om duurzame projectinrichting en circulaire inrichting mogelijk te maken.

Meer weten over circulariteit voor jouw onderneming?

Wij helpen je graag verder

Uit voorraad leverbaar!

Op het moment dat jij uit onze collectie van circulaire kantoormeubelen bestelt, wil je het zo snel mogelijk in gebruik kunnen nemen. Onze circulaire kantoormeubelen hebben een uitgebreid productieproces. Veel bedrijven wachten zelfs met het produceren van circulaire producten totdat ze de bestelling ontvangen. Er gaat veel tijd zitten in het creëren van deze producten. Dit schrikt veel consumenten af. Dat is natuurlijk erg zonde, want een circulaire projectinrichting is een winst voor het milieu. BUUR meubelen vindt dat dat beter moet én kan. Daarom zijn onze producten uit voorraad leverbaar.  

Wat kun je zelf binnen een kantoor doen om circulair te ondernemen?

Circulair ondernemen is een breed begrip. Buiten het scheppen van de meest ideale kantoorinrichting, vallen er andere quick wins te behalen. Kleine veranderingen binnen jouw bedrijf kunnen al veel impact hebben op de duurzaamheid en de ecologische footprint van jouw organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld starten door zelf op kantoor afval te gaan scheiden. Informeer jouw personeel goed en leer hen ook waarom het zo belangrijk is om afval te scheiden. Het kost bijna geen extra moeite, maar het heeft wel een positieve impact. Probeer het gebruik van wegwerpproducten ook te minimaliseren. 

Anno 2024 hebben we geen wegwerprietjes, bekertjes of bordjes meer nodig. Investeer in plaats daarvan in goede en duurzame spullen, die jaren mee kunnen. Op het moment dat jouw bedrijf producten verkoopt, kun je je klanten aanmoedigen om hun oude producten weer in te leveren. De restanten hiervan kun je – indien mogelijk – weer recyclen. Net zoals wij doen! De keuze voor een circulaire projectinrichting is uiteraard ook erg zuinig en goed voor het milieu.